Bortsett från den aspekt som dikteras av personligt nöje, därför av hela delmängden av e-cigarettvätskor och produkter för att förbättra vaping-upplevelsen, är vanligtvis det långsiktiga målet för människor som närmar sig e-cigarettens värld att sluta röka. Till skillnad från många andra medicintekniska produkter (fläckar, tuggummi etc.), den elektroniska cigaretten är utformad exakt för att likna en klassisk cigarett, ersätta den nästan i allt och för allt.

I rökarens huvud kommer mimicry och uppfattning om “brinnande” också att vara mycket lik de som upplevs med en riktig cigarett. Den elektroniska cigaretten är inget annat än en anordning storleken på en markör som förångar vätska inuti den, istället för att bränna tobak och konsumera tjära.

Vaping vätskor kan innehålla en variabel mängd flytande nikotin (typiskt mellan 6 och 24 mg) i en blandning bestående av demineraliserat vatten, propylenglykol, vegetabiliskt glycerin och andra ämnen, inklusive olika smaker. Vissa e-vätskor innehåller inte nikotin, men bara smaker .

Produkten Vape nådde en bred spridning i väst runt 2006, men verkar ha utvecklats i Kina flera år tidigare.

Enligt den årsrapport om rökning som utarbetats av Istituto Superiore di Sanità, i dag cirka två miljoner italienare gör tillfällig användning och inte av elektroniska cigaretter: i Italien, under de senaste åren, e-cigaretter har haft en mycket betydande spridning, särskilt de utan nikotin.

Det senare alternativet verkar också vara det hälsosammaste, men många undrar om den aspirerade vätskan inte orsakar någon skada på grund av de ämnen som komponerar den. Kort sagt, skadar den flytande elektroniska cigaretten utan nikotin?

Läs också: flytande Vape och elektronisk cigarett: gör det ont?

Naturligtvis är tvivlet legitimt och införandet av vaping-enheter är för nyligen för att kunna vetenskapligt definiera huruvida de orsakar hälsoproblem eller inte. Men det finns några rent tekniska aspekter som skulle föreslå att användningen av e-cigaretter ger mer fördelar än skada. Låt oss ge några exempel:

Den vanliga cigaretten innehåller cirka 4000 kemikalier varav 400 giftiga och minst 40 cancerframkallande, bland dem: formaldehyd, arsenik, kadmium, tjära, kolmonoxid, aceton, bensol, nikotin.
Den nikotinfria elektroniska cigaretten består av: vegetabiliskt glycerin (ett ämne som finns i krämer och sirap), propylenglykol (ett livsmedelstillsats) och demineraliserat vatten. När det gäller smak talar vi alltid om mat smaker som de som används i sötsaker.
I den elektroniska cigaretten förångas vapingvätskorna och koka dem.
I vanliga cigaretter bränns tobak. I röken av en cigarett, som endast erhålls vid mycket höga temperaturer, frigörs cancerframkallande komponenter som hittills är erkända som de mest ansvariga för sjukdomar i luftvägarna.

Skadar den elektroniska cigarettvätskan utan nikotin? Så är det.